Метал ТурМетал Тур
Forgot password?

Сафари в Кения и Танзания

Маршрут

София-Найроби-Масаи Мара-Амбосели-Нгоронгоро-Серенгети-Аруша-Найроби-София

 

Програма

ПЪРВИ ДЕН


София – Найроби
Отпътуване за Найроби, Кения с полет на Катарски авиолинии или KLM.

ВТОРИ ДЕН

Найроби – Национален Парк Масаи Мара
Пристигане в Найроби рано сутринта и посрещане от фирмата партньор. Отпътуване с туристически миниван за Масаи Мара – най-известният и най-обширен резерват за диви животни в Кения – Масай Мара. Резерватът е дом на многобройни и редки представители на африканската флора и фауна. Тук се срещат всички „пет големи животни” на Африка – лъв, леопард, слон, бивол и носорог. Настаняване в лагера. Обяд и следобеден сафари тур. Вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Национален парк Масаи Мара
Рано сутринта сафари в търсене на известния черен лъв, който може да се види само в парка Масаи Мара. Освен лъв, могат да се наблюдават и зебра, леопард, гепард, бивол, а газелите могат да се видят навсякъде из парка. Връщане в лагера за закуска и обяд. Следобедно фото сафари или възможност за посещение на традиционно масайско село, където ще имате възможност да се запознаете отблизо с традициите и културата на масаите. Връщане в лагера, вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Масаи Мара – Найроби -Амбосели
Рано сутринта сафари в парка в търсене на животни, които не сте видели през изминалите дни. Завръщане в лоджа за закуска и отпътуване за Найроби. Обяд в Найроби по желание в ресторант Crnivore Rastaurant срещу допълнително заплащане. Следобед отпътуване за парка Амбосели, който се намира в подножието на величествената планина Килиманджаро, чиито върхове са вечно покрити със сняг. Това е едно от най-известните места в Кения за наблюдение на животни. Паркът е дом на популация от близо 650 слона. Тук могат да се наблюдават и много други стада диви животни – импали и зебри, а ако имате късмет, можете да срещнете и застрашените черни носорози и леопарди чита. Връщане в лагера и вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН

Амбосели
Рано сутринта сафари в преследване на дивите животни в парка. Национален парк Амбосели е наричан „земя на гиганти“. Тук се намира голяма популация от слонове, приблизително 650, и над 400 вида птици. Срещат се и застрашените черни носорози и дребните леопарди чита. Коренните жители тук са от племето „масаи”. Завръщане в лагера за закуска. Обяд и следобедно сафари в парка. Вечеря в лагера. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН

Нгоронгроро
Сутрешно сафари в парка Амбосели. След закуска отпътуване за Танзания и Национален парк Нгоронгоро. В резервата Нгоронгоро живеят около 50 вида едри бозайници, сред които лъвове, слонове, носорози, хипопотами, антилопи, маймуни и др. и над 200 вида птици (щрауси, патици, токачки). Обяд на път за Нгоронгоро. След обяд сафари в парка. Вечеря в кампа. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН

Нгоронгоро и Национален парк Серенгети
Закуска в лагера. Отпътуване за полудневно сафари в национален парк Серенгети в Танзания. Името се превежда като „безкрайни равнини“. За масаите, които обитават тези обширни тревисти територии от хилядолетия, това е Siringitu: „Мястото, където земята се движи вечно“. Пикник по пътя за Серенгети. Пристигане в парка следобед. Сафари из равнините в търсене на големите „пет големи африкански животни“, както са ги нарекли ловците, идвали на сафари в годините след откриването на региона: лъвове, леопарди, носорози, слонове и биволи. Това е само малка част от огромното разнообразие на представителите на фауната, които обитават Серенгети. Тук може да срещнете зебри, гепарди, жирафи, маймуни, хиени, чакали, хипопотами, газели, антилопи, птици, влечуги, насекоми. Вечеря в лагера. Нощувка.

ОСМИ ДЕН

Национален парк Серенгети
Сутрешното сафари в парка ще ви отведе в някои части на парка, известен с миграцията на животните, които понякога изминават разстояние от 800 км. Над 2 милиона бозайници се отправят на дълъг път и се завръщат по тези земи отново през декември. Обяд и вечеря в лагера. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН

Национален парк Серенгети – Национален парк Езеро Маняра
Сутрешно сафари в парка Серенгети. Завръщане в кампа за закуска. Отпътуване за Национален парк Езеро Маняра. Паркът „Маняра” е дом на стотици фламинго, рибарчета, павиани, хипопотами, импали, слонове, гну, биволи, глигани, жирафи, леопарди и лъвове, живеещи сред гигантски смокинови и махагонови дървета и акациеви гори. Обяд. Следобедно сафари в търсене на диви животни. Вечеря в лагера. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН

Аруша – Найроби
Ранно сафари в парка. Завръщане в лагера за закуска. Отпътуване за Аруша. Обяд в хотел Arusha Impala Hotel. След обяд потегляне към Найроби и трансфер до международното летище за полет до България.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН

Пристигане в България

 

Цени и условия

Минимален брой участници по програмата – 2-ма.

От 1-ви януари 2017 до 30-ти юни 2017 цена от: 2099 евро.
От 1-ви юли 2017 до 31-ви октомври 2017 цена от: 2239 евро.
От 1-ви ноември 2017 до 31-ви декември 2017 цена от: 2099 евро.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 

 • Транспорт с туристически миниван с отворен покрив специално за нуждите на екскурзията;
 • 8 нощувки в лагери или лоджове по програма;
 • 8 закуски, 8 обяда (3 от които тип пикник) и 8 вечери
 • Входни такси за парковете;
 • Опитен местен водач-шофьор с английски език
 • Сафари турове и транспорт по програмата;
 • Паркинг такси, разрешения за шофьора и превозното средство;
 • Всички държавни такси;

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 

 • Самолетни билети София – Найроби – София (при желание от клиента, Дорис може да предложи самолетни билети на най-ниски цени);
 • Летищни такси на международните полети;
 • Такса за виза за Кения и Танзания – по 59 USD, заплащат се на летище при влизане в страната;
 • Обяд в ресторант Crnivore Rastaurant в Найроби – 40$ на човек;
 • Изхранване, извън упоменатото в маршрута;
 • Бакшиши, напитки по време на хранене и лични разходи;
 • Застраховка „Отказ от пътуване”;
 • Полет с балон над Масаи Мара – 455$ на човек (цената подлежи на потвърждение в момента на резервацията).
 • Ваксинация срещу жълта треска;

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ

 

 • Аванс в размер на 50% от пакетната цена;
 • Срокът за доплащане се определя в зависимост от избрания хотел и периода до началото на пътуването.

Примерни хотели по програмата:
Масаи Мара – Mitimingi eco camp (http://www.mitimingiecocamp.com/)
Амбосели- Кimana camp (http://kimanacamps.com/amboseli/)
Серенгети – Seronera camp
Нгоронгоро – Simba camp (http://www.serengetinationalpark.com/entries/ngorongoro-simba-campsite)
Lake Manyara – Panorama camp (http://panoramacamp.com/)

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Медицински изисквания
Танзания: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчва се имунизация срещу жълта треска.
Кения: Препоръчва се на пътуващите да се имунизират срещу малария.
Паспортен и визов режим
Танзания: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Краткосрочната танзанийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Танзания в Берлин срокът за обработката на документите и издаването отнема 2 седмици. Цената на услугата е 50 евро. Експресни визи се издават в рамките на 24 часа на всеки работен ден, като цената е 70 евро. Заплащането е в брой или с чек (при чекове от български банки се начисляват 16 евро върху сумата). Заявлението за виза може да се подаде лично или с препоръчана поща, като в плика се поставя сумата, съответно чекът. Заявления за виза могат да бъдат сваляни от интернет страницата на посолството на Танзания в Берлин: http://www.tanzania-gov.de/ Съществува възможност и за подаване на заявление и получаване на виза на международните летища на Танзания (Дар ес Салаам, Килиманджаро и Занзибар). Необходима е поне 1 цветна снимка – паспортен формат.
Кения: В страната се влиза с обикновен международен паспорт, валиден минимум 6 (шест) месеца от датата на влизане в страната. Пътуващите за Кения български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти) се нуждаят от виза, която могат да получат в посолството на Кения в Берлин или при пристигане на летището в страната. Необходимо е да се попълни предварително визов формуляр, да се плати таксата за визата и да се носят 2 цветни актуални снимки паспортен вариант. В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.
Климат
Лятото е от октомври до март с температури от 15 ° C – през нощта и до 30° C по обяд.
Зимата е от април до септември с температури от 0 ° C – през нощта до 18° C по обяд.
Въпреки регионалните различия, климатът е мек през цялата година.

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им 14.03.2017г. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, ТА Дорис има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на ТА „Дорис“ или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти.
Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).

ТА „Дорис” ООД има сключена застраховка – Отговорност на Туроператора по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 16 300 1315 0000548171, валидна до 06.11.2017 г., издадена от ЗАД „Армеец”